HTML

Book One

Irodalom mindenkinek: könyvajánlók, hírek, interjúk, hogy eldönthesd mit érdemes elolvasni, és mit nem.

Facebook

Friss topikok

Karácsonyi kalendárium - December 17.

2009.12.17. 07:00 :: Il Ritorno Dello Jedi

Vészesen közeledik a karácsony és a kultúrköréhez tartozó ajándékvásárlási láz, ami manapság már épp annyira része az ünnepnek, mint a karácsonyfa vagy a bejgli. A statisztikai adatok alapján a könyvek mindig előkelő helyet foglalnak el az ajándékok között, és idén a válság miatt több olcsóbb kategóriájú ajándékozásra számítanak, így a szakértők szerint a könyvipart a karácsonyi dömping mentheti ki a válság karmai közül. Ugyanakkor minden évben tömve vannak a nagy könyvesboltok a tanácstalanul őgyelgő vásárlókkal, akik az eladók kérdésére csak annyit mondanak, hogy „Valamit a gyereknek… valami érdekeset… ajándékba az unokámnak…”, és sajnos az így vásárolt könyvek egy része kicsomagolva rögtön kerül fel a polcra, hogy soha többé le se vegye senki. Ennek megelőzésére most a Book One Blog-on egy naponta frissülő kalendáriumot teszünk közzé, ahol minden nap más célcsoportnak ajánlunk ajándék könyvet, egészen karácsonyig. Elsőként talán a legproblémásabb embereknek ajánlink ajándékot.

Mit vegyek egy entellektüelnek?
Talán a legnehezebb kategória a kárómintás pulóvert és szarukeretes szemüveget viselő bölcsészek, akiknek szinte mindenki csak könyvet venne, de annyira kényes és kifinomult az ízlése, hogy akármibe még csak bele sem lapoz. Nekik a lehető legjobb ajándék idén karácsonyra Cserna-Szabó András legújabb könyve, a Mérgezett hajtűk! Cserna-Szabó a novellairodalomban már bizonyított és most esszéit válogatták össze egy kötetben, amiben a magyar irodalom nagyjait és méltánytalanul elfelejtett alakjait és műveit mutatja be, ugyanakkor minden szerzőt és történetet átszűri a saját stílusán, így igazán humorosan és érdekesen tárja elénk olvasmányait, továbbá egy-egy villanás erejéig a magyar gasztronómia lelkébe is bepillantást kaphatunk. A könyv friss megjelenésű, keménytáblás + védőborítós, ráadásul a Magvető gondozásában jelent meg, így egy entellektüel sem panaszkodhat, aki ezt a könyvet találja idén a fa alatt.
 

Szólj hozzá!

Címkék: könyv cserna szabó kalendárium

A bejegyzés trackback címe:

https://bookone.blog.hu/api/trackback/id/tr101586542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása