HTML

Book One

Irodalom mindenkinek: könyvajánlók, hírek, interjúk, hogy eldönthesd mit érdemes elolvasni, és mit nem.

Facebook

Friss topikok

Könyvhét 2010

2010.05.30. 13:46 :: Il Ritorno Dello Jedi

Június 3.-tól 6.-ig ismét Ünnepi Könyvhét, immáron a 81. alkalommal rendezik meg Supka Géza ötlete nyomán, amit nyugodtan nevezhetünk a magyar könyvpiac első számú eseményének. Dedikálások, programok országszerte, friss megjelenések, és szinte minden kiadó kedveskedik valami kis plusszal ilyenkor a standokhoz kilátogatóknak. Egyenlőre úgy néz ki, hogy az időjárás is kedvezni fog a rendezvénynek, bár minden évben van pár zápor, ami felfrissíti a Vörösmarty tér levegőjét. Akiket egyébként nem mozgatnak meg az irodalmi események, azoknak is jó szívvel ajánlhatom, hogy látogassanak ki, hiszen a pavilonok széles választéka, a bámészkodó tömegek és a mindenütt felbukkanó dedikáló szerzők egy utánozhatatlan hangulatot adnak a Könyvhétnek, és nehezen térhet haza az ember róla üres kézzel.

A Könyvhétre is rengeteg újdonság jelenik meg, de az utobbi idő legjobb könyvei is mind képviseltetik magukat, minden ízlésnek és korosztálynak kedvezve. Esterházy Péter új kötettel jelentkezik, akárcsak Ian McEwan a kortárs brit irodalom nagyja, és a friss Nobel-díjas Herta Müller regényét is végre kezünkbe vehetjük. Záváda Pál újramesélt szlovák népmeséi is egy népszerű könyve lesz az ünnepnek, akárcsak az Agave kiadó két történelmi krimije, a Budapesti kém és A fekete zongora. Ablonczy Balázs Trianon legendáriumát csapja föl most megjelenő könyvével (amit rögtön dedikáltathatunk vele a hétvégén), Acél Endre pedig a 60'-as éveket eleveníti föl trilógiájának első kötetében. Az Európa kiadó részt vállalt José Saramago Haiti megsegítésére írt könyvének kiadásával, aminek megvásárlásával mi is segítő kezet nyújthatunk a katasztrófa súlytotta országnak. Ja, és még valami! Douglas Adams halála után új fejezettel bővült a Galaxis utikalaúz, Eoin Colfernek köszönhetően. Nagyon sok minden más is lesz még, aki nem hiszi, járjon utána!

Szólj hozzá!

Címkék: könyv agave megjelenések könyvhét2010

A bejegyzés trackback címe:

https://bookone.blog.hu/api/trackback/id/tr202042146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása