HTML

Book One

Irodalom mindenkinek: könyvajánlók, hírek, interjúk, hogy eldönthesd mit érdemes elolvasni, és mit nem.

Facebook

Friss topikok

Darren Shan hamarosan a mozikban

2009.09.10. 16:47 :: Il Ritorno Dello Jedi

Mint a várható könyvmegjelenések szemléjén is láthattuk, vámpírláz vonul végig a szórakoztatóiparon, talán ennek tudható be, hogy a már jó ideje halasztott Cirque Du Freak végre a mozivászonra kerül. Darren Shan első ifjúsági regénye, a Rémségek Cirkusza egy csapásra siker lett, így jött a folytatás tizenegy másik kötet képében, mindegyik még egy lapáttal rátéve a vámpírlegendára, így szinte elkerülhetetlen volt, hogy elöbb vagy utóbb ne készüljön belőle hollywoodi szuperprodukció. A sikerre a filmstúdiók is felfigyeltek, először a Warner Bros vásárolta meg a jogokat, majd azok átkerültek a Universal Studios-hoz, akik 2008-ban végre el is kezdték a film forgatását. Úgy döntöttek, hogy a sorozatot hármasával fogják megfilmesíteni, így a nem sokára a mozikba kerülő film a Rémségek cirkuszán kívül A vámpír inasa és A vérszipoly feldolgozása is lesz. Az eredeti tervekkel ellentétben a film az első mini trilógia középső kötetének nevét fogja viselni, tehát a cím a The Vampire’s Assistant. A magyar mozikban elsőként debütáló film megjelenésének várható dátuma: 2009. október 22.

A film hivatalos előzetese:

 

Közben a boltokba került a szerző második, a vámpírtörténeteknél jóval alacsonyabb színvonalú sorozatának, a Démonvilág-nak a nyolcadik kötete, ami a Farkassziget címet viseli. Mivel már csak két könyv van hátra a sorozatból, így reméljük, hogy a történet végéhez közelítve Darren Shan csak az erejét tartalékolja a nagy fináléhoz, mivel a Farkassziget nem sikerült valami nagy durranásra. Sima vérfarkas gyilkolós akciófilm forgatókönyv az egész, semmi csavar vagy meglepetés nincs a történetben. A folytatás azonban ígéretes, mert mind a Dark Calling, mind a Hell’s Heroes érdekes tartalommal kecsegtet. Ez utóbbi idén Októberben jelenik meg a angol nyelven, ami azt jelenti, hogy körülbelül egy év múlva már mi is olvashatjuk magyar nyelven.

További érdekes információ derül ki egy interjúból, azt illetően mi jön a Démonvilág végeztével. Megjelenik egyrészt a City-trilógia, amit a szerző még fiatalabb korában írt, de most a sikerre tekintettel újra kiadják, másrészt ami igazán figyelemre méltó, hogy Darren visszatér a tűzhöz, és írni fogy pár előzmény regényt a vámpír sagához, amiben a főszereplő nem más lesz, mint Mr. Crepsley. Az interjúban elhangzó utalásokon kívül nincs semmi konkrétum, mégis reméljük, hogy igazak a hírek!

 

Szólj hozzá!

Címkék: film könyv regény megjelenés darren shan

A bejegyzés trackback címe:

https://bookone.blog.hu/api/trackback/id/tr81373295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása