HTML

Book One

Irodalom mindenkinek: könyvajánlók, hírek, interjúk, hogy eldönthesd mit érdemes elolvasni, és mit nem.

Facebook

Friss topikok

Nagy narancssárga mindenttudó

2009.10.31. 17:47 :: Il Ritorno Dello Jedi

Első látásra azt hittem, hogy a Mit hogyan Grätzer József örökbecsű klasszikusának, a Sicc-nek egy felnőttekhez szóló változata, de hamar kiderült hogy sokkal több ennél. Egy kötetben koktélkalauz, útikönyv, háztartási kisokos, túlélési útmutató… és még sorolhatnánk! A könyvet szerző csapat tényleg minden élethelyzetre kitért: hétköznapi problémák megoldására világítanak rá (rántotta sütéstől, a tapétázásig), különös bonyodalmak megfejtését tárják elénk (taxiban való szüléstől, a lékhorgászatig), valamint az egészen extrém esetekre nyújtanak segítő kezet (krokodiltámadástól, a tűzokádásig). A könnyebb eligazodás érdekében kategóriákra osztották a mintegy 500 ötletet, így ha véletlenül futóhomokba ragadnánk, tudjuk, hogy a „túlélés” címszónál kell felütnünk a nagy narancssárga mindentudónkat.

A Mit hogyan hangulata inkább az illusztrációkban rejlik, mivel, mint látható minden információ és cselekvés piktogramokban van elbeszélve, a jól ismert fekete pálcikaemberek és a repülőgépek utastájékoztató képregényeinek képvilágát megelevenítve. Hatalmas grafikai dizájn rejtőzik a könyvben, ami már a borítón is megmutatkozik. Ha ugyanezt a könyvet fényképekkel készítették volna el, akkor valószínűleg hamar eltűnt volna a süllyesztőben, mivel a kötet lelkét ölték volna meg, így a magyar olvasókhoz sem jutott volna el soha.

 

 

 

 

 

 

 

Maga a könyv jól megszerkesztett; már említve volt a kategorikus fejezetfelosztás, ezen kívül a felhasználandó eszközöknek is külön listája van, valamint az egyes ötletek és tanácsok közt átkötések is vannak, ha kapcsolódnak egymáshoz, akkor az fel van tüntetve. az alapos szerkesztés csak táptalajt szolgáltat egy hasznos és rettentően humoros könyvhöz, amiben jól megfér egymás mellett minden, amiről érdemes tudni, hogy „mit?” és „hogyan”!

2 komment

Címkék: könyv recenzió geopen

A bejegyzés trackback címe:

https://bookone.blog.hu/api/trackback/id/tr511489267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HDK 2009.11.01. 18:50:47

Már régóta kerestem egy ilyen könyvet a fiamnak. Az említett koktélok milyen részleteséggel vannak benne? Az 500-ból menyi foglalkozik italokkal? A választ előre is köszönöm!

Il Ritorno Dello Jedi 2009.11.01. 18:59:35

Kedves HDK!
A könyvben egy egész fejezet található "Italok" címmel, benne 35 ötlettel, de ebből több is 10-20 koktélt foglal magába. Remélem segítettem!
süti beállítások módosítása